A borsodi klub a keddi napon jelentette be, hogy Leisztinger Tamás, Magyarország negyedik leggazdagabb emberének cége, az Arago zRt . lesz a csapatot működtető gazdasági társaság tulajdonosa, miután aláírták az erről szóló megállapodást. Az ügylet hivatalossá válásához már csak az a formalitás kell, hogy az önkormányzati testület szeptember 9-én jóváhagyja azt.

– Azt hiszem, nagyon meg kell becsülni az Arago Zrt. diósgyőri szerepvállalását, mert az elmúlt években igencsak kilúgozott DVTK-t vesznek át. Nem volt más megoldás, hiszen a mögöttünk hagyott bajnokságban kiderült, Miskolc város önmaga nem tudja fenntartani a futballt Diósgyőrben. Sokáig tartott, mire aláírásra került a megállapodás, mert a vevő képviselői minden apró részletet meg akartak ismerni, nem szerettek volna zsákbamacskát venni. Anélkül, hogy az Arago Zrt nevében nyilatkoznék, elmondhatom, úgy tudom, nem csak csapatot, hanem klubot is akarnak építeni – – nyilatkozta Nagy Béla a dvtk.eu oldalán a megállapodásról.

A DVTK ügyvezetője szerint az ő szerepvállalása hamarosan véget érhet a klubnál, amelynek megmenekülése számára külön boldogságot is jelent.

– Az én feladatom hamarosan véget ér, már most sem egyedül döntök, de szeptember 9-i közgyűlési ülés után – mikor várhatóan jóváhagyják a tőkeemeléssel járó üzletrész-szerzést – jöhet az utódom az ügyvezető igazgatói székben. A múlt heti miskolci földrengések nem a véletlen művei voltak, hanem azok a sziklák okozták, amelyek a szívemről gördültek le a szóbeli megállapodás megkötésekor – tette hozzá Nagy.