Hulé Éva panaszának helyt adva a Fővárosi Főügyészség emberölés

gyanújával nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen Zámbó Jimmy 9,5 éve történt halála ügyében, értesült a Népszabadság. Az ügyben a BRFK bűnügyi főosztályának kell eljárnia.

A BRFK a közelmúltban elutasította Zámbó Jimmy rajongójának feljelentését, aki saját kilenc évvel ezelőtti vallomását hazugságnak minősítette és visszavonta, majd a rendőrségen azt állította: tudja, kinek a keze húzta meg az énekes halántékához szorított pisztoly ravaszát.

A főkapitányság azzal indokolta a döntését, hogy Hulé Éva állításait nem támasztják alá a tragédiát követően elvégzett szakértői vizsgálatok, ráadásul ellentmondásban áll az akkor eljárás megállapításaival, és saját korábbi vallomásával is.

Hulé Éva panasszal élt a feljelentés elutasítása ellen. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Népszabadságnak [1] elmondta: a főügyészség helyt adott a panasznak, és emberölés gyanújával nyomozást rendelt el Zámbó Imre halála ügyében ismeretlen tettes ellen.

A főügyészség álláspontja szerint a feljelentő által a nyomozóhatósággal közölt információk felvetik az emberölés gyanúját. Annak eldöntése viszont, hogy ténylegesen történt-e bűncselekmény, kétséget kizáróan büntetőeljárás keretében cáfolható vagy mondható ki.