Túszul ejtett több személyt egy fegyveres férfi a Discovery Channel központjában, Washington egyik elővárosában, Silver Springben – jelentették szerdán amerikai tévéállomások. Az épületet, ahol a tv-csatorna működik, kiürítették és a környékét lezárták.

A médiának nyilatkozó rendőrségi szóvivők nem erősítették meg, hogy a túszejtés során lövések dördültek el, amint arról korábban hírek hangzottak el.

A túszejtő egy ázsiai férfi, az NBC szerint James C. Lee, aki a testére „tartályt, vagy tartályokat” erősített. Hivatalos források nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy ezek robbanószerkezetek.

A túsztárgyalók kapcsolatba léptek a fegyveressel, akinek követeléseit egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Médiaértesülések szerint a fegyveres férfi a Discovery korábbi alkalmazottja lehet. A férfinak állítólag a tévécsatornával van nézeteltérése.

A Discovery Channel alkalmazottjai szerint az tévéállomás a közelmúltban több fenyegető hívást kapott egy Whale Wars (Bálnaháború) című műsora miatt, amely bemutatja ahogy környezetvédők bálnavadász hajókat támadnak meg.
Az épületben lévő óvodából az összes gyermeket evakuálták, de nem tudni, hogy a körülzárt házban maradtak-e civilek