Az LMP közleménye szerint özönlenek hozzájuk az ajánlószelvények, az elmúlt napokban átlagosan 2-3 ezer ajánlószelvényt adtak le Budapesten, és vidéken is lendületes hajrába kezdtek. Szerintük ha tudják tartani az iramot, akkor az LMP-nek is lesz főpolgármester-jelöltje .

A párt tájékoztatása szerint Budapesten 12 napban gyűjtöttek össze annyi ajánlószelvényt, mint a tavaszi országgyűlési választás előtt 36 nap alatt. Jávor Benedeknek közel 21 ezer ajánlószelvénye van, a főpolgármester-jelölt blogja szerint még 7230-ra lenne szükségük a pénteki határidőig.

Sass Szabolcs, a Societas elnöke azt mondta, hogy keddről szerdára virradó éjszaka, a „hosszú cédulák éjszakáján” csoda történt, ugyanis háromezernél is több szelvényt sikerült begyűjtenie az ellenzéki pártnak, majd szerdán délelőtt még további 3500-at. Szerinte felmerülhet, hogy a párt nem egyedül gyűjtötte a a cédulákat.

Jávor Benedek visszautasította a Societas elnökének véleményét, szerinte ha bárkiben felmerül a gyanú azzal kapcsolatban, hogy az LMP nem megengedett módszerrel gyűjti az ajánlószelvényeit, akkor az tegyen feljelentést az ügyben. Emlékeztetett arra, hogy amikor az LMP-t megkeresték egy olyan ajánlattal, hogy ajánlószelvényeket adnának el nekik, ők feljelentést tettek.