Szerdán, a tanévkezdés után három 15 éves lány, osztálytársai ugratására – mely szerint úgysem merik megtenni, gyávák ahhoz, hogy egy boltból bármit is ellopjanak – betért egy budapesti üzletbe , ahonnan megpróbáltak néhány, mintegy két-három ezer forint értékű bizsut eltulajdonítani. Elkapták őket.

A lányoknál volt pénz, egyiküknek sincs megélhetési gondja, a lányok mintegy bizonyításként lopták el az ékszereket. A fiataloknak viszont nem volt szerencséje, a biztonsági őr meglátta őket, és közölte: amellett, hogy fel kell hívnia a szüleiket, a rendőrséget is értesítenie kell.

Ezután órákon át nem történt semmi, azt leszámítva, hogy a rendőrök azt mondogatták a gyerekeknek, hogy most napokig nem mehetnek haza.

 

Mint kiderült, a rendőrök nem a levegőbe beszéltek, a gyerekek közül kettőt hajnali egykor átszállítottak a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe. A harmadik kislány viszont nem ide került, hanem a Szent János Kórház pszichiátriájára. A diáklányt annyira megviselték a történtek, hogy mentővel kellett átszállítani az intézménybe.

A két lány továbbra is börtönben van, a szülőknek annyit sikerült elérni, hogy egy váltás ruhát be át tudtak adni nekik. A tárgyalásra állítólag pénteken kerül sor, addig a gyerekeket valószínűleg nem engedik ki.