Nem ismerte egymást az alsóörsi lövöldöző és az elhunyt rendőr – tudta meg a Déli Krónika a svájci hatóságok bevonásával végzett vizsgálatból.

A rendőrség eddig azt gyanította, hogy a támadó és az áldozat szoros kapcsolatban állt egymással, de ezt megcáfolták a svájci szakértők. Így most tovább vizsgálják, mi okozhatta a lövöldözést.
Rendőrök helyszínelnek az alsóörsi lövöldözés tetthelyénél

A Magyar Rádió információi szerint a fegyverszakértői vizsgálat megerősítette, hogy az elkövetőnél talált fegyverekből adták le a gyilkos lövéseket augusztus elején, amikor a rendőr mellett meghalt az igazoltatott autó egyik utasa, majd a támadó öngyilkos lett.

Más elkövető nem volt, a svájci fiatalember egyedül követte el a gyilkosságokat, majd magával is végzett, ezt derítette ki a fegyverszakértői vizsgálat – tájékoztatta a Krónikát a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A kettős gyilkosság augusztus 4-én szerda hajnalban történt, amikor a Veszprém megyei Alsóörsön, a Loki úton hajnalban tüzet nyitottak egy rendőrjárőrre egy közúti igazoltatás során. A lövöldözés során Gamauf János (29) főtörzsőrmester meghalt. A lövöldözés másik áldozata egy főiskolás fiú, Németh Ádám (21). Ő abban az autóban ült, amelyiket a rendőrök megállítottak.