A Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata kedden este ismét megmérkőzött az Igló együttesével. A szlovák csapat ezúttal visszavágott a múlt héten elszenvedett vereségért, és győztesen hagyhatta el a miskolci Jégcsarnokot.

Váltakozó küzdelemmel indult a mérkőzés. Az iglóiak már 26 másodperc elteltével veszélyeztettek, de nem késett sokat a válasz a másik oldalon sem. A Jegesmedvék enyhe fölényt harcoltak ki, több helyzetet dolgoztak ki, de a befejezés vagy nem sikerült, vagy a szlovák kapus védett. Duscheknek is akadt dolga, de a harmad feléig egyik háló sem rezdült meg. A harmad közepén előbb Egri, majd Derton került a büntetőpadra, és a kettős előnyt már kihasználták az iglóiak Holecko révén (0-1). A Macik mentek előre, de még a szerencse sem pártolt melléjük, hiszen a 17. percben Egri a kapuvasat döngette meg. Egy perc múlva jött a „büntetés”, ismét Holecko eresztett meg egy lövést ezúttal a kékvonal közeléből, és a korong a jobb felső sarokban akadt meg (0-2).
A második harmad valószínűleg a miskolci szurkolók rémálmaiban fog kísérteni. Szinte azonnal emberhátrányba kerültek a Macik, amit az iglóiak gyorsan ki is használtak (0-3). Négy perc múlva érkezett a válasz: emberelőnyös helyzetben Bartzen cselezte át magát a szlovák védelmen és középre adott korongját Derton vágta a hálóba (1-3). A következő hat percben mintha leblokkoltak volna a Macik, egymás után 3 gólt kaptak (az utolsót megint emberhátrányban), így alakult ki a második harmad végére az 1-6-os állás. Bob Dever az ötödik gól után kapust cserélt, Gyenes állt be Duschek helyére.
A harmadik harmadban a miskolciak láthatóan nagyobb sebességre próbáltak kapcsolni. A 4. percben ennek meg is lett az eredménye, hiszen Saluga lőtt nagy gólt (2-6). Ezek után a Macik igyekeztek tovább faragni a hátrányból, ám ehelyett előbb Teplicky, majd Lemesani találta meg az utat a hálóig (2-8). A szépségtapaszt Dubek közvetlen közelről lőtt gólja jelentette a miskolci szurkolóknak (3-8).
Összességében elmondható, hogy a Macik ezen az estén nem találták korábbi formájukat, az eddig jól működő gépezetbe ezúttal homokszemek kerültek, amelynek vége vereség lett. Ez volt a Macik utolsó felkészülési meccse a bajnokság rajtja előtt, és ahogy a mondás tartja: ha a főpróba nem sikerült, akkor…

Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék JSE – HK Spiš.N.Ves
3-8 (0-2, 1-4, 2-2)
Miskolci Jégcsarnok
500 néző
Vezette: Mayer, Juhász, Székely

Kiállítás: 22 (10 perc fegyelmi Derton), ill. 20 perc

MJJSE: Duschek – Saluga 1, Sijka, Láda B. (1), Láda P., Budai, Túróczi, Egri, Mokrai, Waddell, Bartzen (2), Derton 1 (1), Bonar, Dubek 1, Korpos, Orosz, Rafaj, Kállai, Dányi, Urbán, Gőz, Gyenes (k). Edző: Bob Dever.

Bob Dever a mérkőzés után így értékelte a csapat teljesítményét:
– Az első 15-20 percben túlságosan egyénieskedve játszottunk, és ezt most minden játékosra