Az Edelényi Rendőrkapitányság egy 62 éves szendrői nőt vett szabálysértési őrizetbe, mivel egy helyi boltból különféle árucikkeket lopott el. A bolt egyik alkalmazottja a kamerarendszeren keresztül látta, amint a nő a kosarából a kezében lévő cekkerbe rejti mesterien a csomag kávét, a sertéscombot és darált húst. A rendőrség tetten ért nőt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította. A taláros testület pedig 4 nap elzárást szabott ki a 62 éves szendrői nővel szemben.

Huszonötezer forintba került négy túros rúd egy 20 éves sárospataki férfinak. A tolvajjal szemben a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság indított szabálysértési eljárást, mivel a 20 éves férfi egy helyi élelmiszerüzletből 4 darab túrós desszertet akart ellopni, azonban a bolt biztonsági őre tetten érte, és értesítette a rendőrséget. A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette az elkövetőt, egyben kezdeményezte gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítását. A taláros testület 25 000 forint pénzbírság megfizetésére kötelezte a bolti tolvajt.
Szerencsi ötös

A Szerencsi Rendőrkapitányságon augusztus 30-án öt szabálysértési ügy indult. Az eljárás alá vont személyeket őrizetbe vette a rendőrség, és 72 órán belül bíróság elé állítja őket a hatóság. Egy taktaharkányi férfi egy helyi napraforgó táblából lopott el majd 30 kilogramm termést, a rendőrök azonban tetten érték őt. Egy mezőzombori nő egy gyümölcsösből lopott szilvát, amit értékesíteni akart, de őt is elfogták a rendőrök. A klasszikus példával élve egy orvhalász is horogra akadt. Egy taktaharkányi férfi pedig az egyik helyi vegyeskereskedés ablakát zúzta be. Tettéért a bíróság előtt fog felelni, akárcsak az a garázda taktakenézi férfi, aki ittasan támadt családtagjaira.

A szabálysértési törvény módosított rendelkezései alapján újabb fiatalkorú prostituált került őrizetbe, akivel szemben a bíróság 10 nap elzárást szabott ki a Miskolci Rendőrkapitányság által kezdeményezett bírósági eljárás keretében. A 17 éves taktaharkányi lány Miskolconkínálta szexuális szolgáltatásait. Az elmúlt másfél évben 27 alkalommal indult vele szemben szabálysértési eljárás tiltott kéjelgés elkövetése miatt. Eddig azonban kora miatt nem lehetett szabálysértési őrizetbe venni, illetve elzárást kiszabni vele szemben.