Az észak-magyarországi térség árvíz által leginkább sújtott településén, a Miskolchoz közeli Felsőzsolcán Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter adta át azt a nyolclakásos lakóparkot, amely elsőként készült el az árvízkárosultaknak. A Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum felajánlásából alig több mint egy hónap alatt épült fel a felsőzsolcai családok számára tervezett lakópark, és kedden vehették birtokba azok az árvízkárosultak, akik csak rászorultsági alapon juthattak új otthonhoz.

A nyolclakásos lakóparkot Matolcsy György, Wáberer György, a Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum alapítója, Fehér Attila, Felsőzsolca polgármestere és Scheer Sándor, a kivitelező Market Zrt. vezérigazgatója

  adta át. A nemzetgazdasági miniszter azt mondta, ezeknek a lakásoknak az átadása is bizonyítja, hogy ilyen rövid idő alatt is fel lehet építeni otthonokat, és október végéig valamennyi árvízkárosult lakhatási feltétele megteremtődhet. Matolcsy vélekedése szerint Magyarország még mindig nagy bajban van, „nincs még vége a válságnak” ugyanakkor „ebben a nem szívderítő helyzetben”, és különösen itt, Felsőzsolcán bebizonyosodott, hogy az összefogásnak lehet és van eredménye, és az is nyilvánvalóvá vált, hogy a hazai vállalkozásokra is számítani lehet. Wáberer György azt mondta: jószerivel hihetetlen, hogy ilyen rövid időn belül új otthonokat építhettek, ehhez összefogás, szervezettség kellett. A Miskolchoz közeli, hétezer lakosú városban a június eleji árvíz miatt 201 ház összedőlt, 1800 ingatlan megrongálódott. A romok eltakarítása még tart, van olyan ingatlan, amely bontásra vár, a város több pontján viszont már építkeznek. Az árvíz utáni helyreállításról, újjáépítésről szóló kormányhatározat alapján Felsőzsolca 1,809 milliárd forintot kap a magántulajdonú ingatlanok helyreállítására, újjáépítésére, a lakhatás feltételeinek megteremtésére.