Új fejezet nyílhat a DVTK életében alcímmel közleményt adott ki Miskolc Megyei Jogú Város, melyben tudatja, hogy az Arago Zrt. az a DFC Kft. új többségi tulajdonosa.

Új fejezet nyílhat a DVTK életében

2010. augusztus 27-én az Arago Zrt. képviselői és Miskolc Megyei Jogú Város, valamint a DSM Kft. képviselői aláírták a Diósgyőr FC Kft.-ben tőkeemeléssel történő többségi üzletrész-szerzésre vonatkozó megállapodást. A dokumentum aláírásával a szerződő felek írásban is megerősítették és kifejezték azon szándékukat, hogy a Diósgyőri Futballcsapat, valamint a diósgyőri utánpótlás sikeres működtetése és fejlesztése érdekében a DSM Nonprofit Kft. kizárólagos tulajdonában álló Diósgyőri Futball Club Kft.-ben, az Arago Zrt. tulajdonában álló Borsodsport Invest Kft. 51,6 %-os üzletrészt szerezzen.

A tranzakció egyetlen előfeltétele, hogy Miskolc képviselő-testülete a megállapodásban szereplő feltételeket 2010. szeptember 9-én tartandó közgyűlési ülésén jóváhagyja. A végleges szerződések aláírásáig a befektető – az önkormányzat egyetértésével – a cég irányításában operatív szinten részt vesz.

A DVTK mint Magyarország egyik legpatinásabb klubja miközben idén ünnepli megalakulásának századik évfordulóját, a most kezdődött szezont a másodosztályban játssza. Az elmúlt években a város erején felül finanszírozta és segítette a csapatot, de a profi befektetői háttérrel rendelkező egyesületek között ez nem volt kielégítő megoldás. Ebben segíthet a már hónapok óta a DVTK pénzügyi és szakmai elemzését végző befektető, aki végül a klub finanszírozása és irányítása mellett döntött.

A szerződések sajtónyilvános aláírására és a jövőbeli elképzelések bemutatására – a képvisel-testület jóváhagyását követően – legkésőbb 2010. szeptember 15-ig sor kerül.