Az Afganisztánban elhunyt magyar katona földi maradványainak Magyarországra szállítása utáni sajtótájékoztatón a megtámadott konvojjal utazó orvos-főhadnagy idézte fel a támadás részleteit.

Mint mondta, a táborból hétfőn hajnalban indultak, majd röviddel az elindulás után rádión kaptak egy üzenetet, hogy fegyveresek vannak az út mellett. Ilyenkor a szabály szerint gyorsítani kell a gépjárművekkel. Egy nagy robbanásra emlékszik – tette hozzá -, majd utána pár másodpercig nem tudta, mi történt.

Amikor magához tért, észrevette, hogy mellette két társa súlyosan megsérült. Megpróbálta megvizsgálni őket, hogy mi történt velük, s annyit tudott megállapítani, hogy mind a ketten nagyon-nagyon súlyosan megsérültek. Mivel szűkös volt a hely, nem fért igazán hozzájuk. Azon kívül, hogy súlyosan megsérültek, mind a ketten a fejükön, mást nem tudott megállapítani – számolt be a történtekről. Amit tudott, ott a helyszínen megtette – mondta, hozzátéve, a gépjármű folyamatosan mozgásban volt.

Az orvos a Hende Csaba honvédelmi miniszterrel és Benkő Tibor vezérkari főnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón hálával emlékezett a gépkocsivezetőre, illetve a gépkocsiparancsnokra: lélekjelenlétüknek köszönhető – mondta – hogy el tudták hagyni a veszélyes zónát.

Dani Fruzsina beszámolt arról, hogy a helyszíni ellátás után visszaszállították a sérülteket a

 magyar táborba, melynek területén egy előretolt amerikai sebészeti egység működik.