Feljelentést tett a Miskolci Rendőrkapitányságon Dániel Péter ügyvéd amiatt, hogy az egyik jobbikos képviselő arról beszélt, kitelepítené Miskolcról és táborba zárná a cigány származású visszaeső bűnözőket. Ez egy nagyon súlyos rasszista bűncselekmény – mondta az ügyvéd.

A jobbikos Szegedi Márton egy nagyon súlyos rasszista bűncselekményt: a közösség elleni izgatást és a gyűlöletkeltést valósította meg azzal a kijelentésével, hogy kitelepítené Miskolcról és táborba zárná a cigány származású visszaeső bűnözőket – mondta Dániel Péter a Klubrádiónak. Az ügyvéd szerint „a romákat ezzel megtámadták”, akik a magyar társadalom ugyanolyan tagjai mint bárki más, és ezzel minden magyart megtámadott a jobbikos képviselő.

Az ügyvéd elmondta, ha bebizonyosodik, hogy a jobbikos képviselő törvényt sértett, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. A nyilatkozatot Szegedi Márton tette, a később kiadott közleményt több jobbikos politikus, köztük Szegedi-Csanád is jegyezte. Amennyiben nem indul eljárás és vizsgálat az ügyben Magyarországon, akkor Dániel Péter ügyvéd a Nemzetközi Bírósághoz fordul.