Vádat emelt a Miskolci Városi Ügyészség Szepessy Zsolt, Monok polgármestere és társa ellen fiktív számlagyártás és sikkasztás gyanúja miatt. A vádemelést két hete nyújtották be a Miskolci Városi Bírósághoz.

A borsodi település önkormányzata négy éve egyebek mellett útfelújításra nyert pályázaton vissza nem térítendő támogatásokat. Mint a városi helyettes vezető ügyész elmondta, a monoki polgármester valótlan tartalmú számlákat nyújtott be az elvégzett munkáról, pl. nem a kivitelező cég neve szerepelt azokon, a munkálatokat pedig nem a pályázatban rögzített műszaki tartalomnak megfelelően végezték el.

Ujjné Grajz Erzsébet elmondta azt is: Monok önkormányzata 2006-ban útfelújítási munkálatok végzésére 7 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatást nyert el a területfejlesztési tanácstól. Az útfelújítási munkákat a STRABAG Építő Zrt. végezte el.

Az önkormányzat bár lehívta a fejlesztési ügynökségtől az elnyert támogatás összegét, de nem fizette ki a kivitelezőt. A vád szerint a polgármester a támogatási összeget más célra fordította és a vállalat követelését más forrásból fizette ki.