A napokban- a Jobbik Miskolci képviselőitől- elhangzott nyilatkozatra reagált Zambó Péter az LMP miskolci polgármester-, és Wágner-Lakatos Tamás az érintett terület képviselőjelöltje szerda délután.

Mint kiderült, a Jobbik kitiltaná Miskolcról és táborba zárná a visszaeső cigánybűnözőket, valamint javasolná az országgyűlésnek , hogy állampolgárságuktól is fosszák meg az ilyen embereket.
Zambó Péter szerint két eset lehetséges: egyrészt kampányfogás lehet,-amely esetben alávaló és alantos emberi indulatokkal játszanak,ez pedig gusztustalan módja a szavazatszerzésnek. Ha viszont komolyan gondolják, akkor ez teljes politikai dilettantizmusra utal, hiszen egy ilyen elképzelésre-szerencsére- a magyar jogrendben nincs lehetőség.
Az LMP Miskolci Helyi csoportja szerint a továbbiakban mellőzni kellene minden ilyen jellegű megnyilvánulást, hiszen ilyen hangnemmel-és gondolatokkal nem lehet Miskolc semmilyen problémáját megközelíteni, pláne nem megoldani.

A bűncselekményekkel szemben az LMP is a „nulltolerancia” elvét követné, éppen ezért Zambó Péter feltette a kérdést: A Jobbik miért tesz különbséget bűncselekmény és bűncselekmény közt, valamint elkövető és elkövető közt? Ha már táborba akarja záratni őket, miért csak a cigányokra terjed ki a figyelme, a fehérgalléros, milliárdokat elsíbolók miért ne kerülhetnének oda?

A Lyukóvölgyi terület problémájának lehetséges megoldására csütörtök délelőtt 11.00 órakor az ominózus helyszínen-Gulyakúton- ad választ a sajtó munkatársai előtt Wágner-Lakatos Tamás, a 15. számú választókerület képviselőjelöltje.