Annak ellenére, hogy több közvélemény-kutató júliusi adataiból úgy tűnt, hogy a szocialisták elkezdtek kijönni a népszerűtlenségi gödörből, az önkormányzati választásokkal kapcsolatos esélyeik nem túl rózsásak. Sok helyen nem is indítanak önálló jelöltet, ráadásul olyan erős szocialista bástyák is eleshetnek ősszel mint Szeged, vagy Miskolc.

Egy fideszes belső forrásból származó – de független közvélemény-kutató cég által készített – felmérés szerint, Miskolc esetében még a szegedinél is szorosabb verseny várható

. A borsodi megyeszékhelyen az a Káli Sándor áll a „piros sarokban”, aki az utóbbi két alkalommal hozta a várost. A „narancsos sarokban” a helyben közismert, mérsékelt hangvételű orvos Kriza Ákos várja a megmérettetést, aki négy éve már alulmaradt, mint kihívó. A szintén fideszes belső forrásból származó felmérés szerint Kálira a megkérdezettek 46, Krizára pedig 48 százaléka szavazna. Elutasítottságuk egyformán 37-37 százalék. A biztos szavazó-pártválasztók között az igenek aránya 52-54 százalék, a nemek aránya pedig 40-35 százalék.

atv.hu /