Három tinédzsert öltek meg az elmúlt hét hétben a kolumbiai Puerto Asís városában, akiknek a nevei szerepeltek a Facebookon megjelent halállistán – közölte a helyi rendőrség.

A lista a közösségi oldalon augusztus 17-én jelent meg, és 69 helyi fiatal nevét tartalmazta, azzal a megjegyzéssel, hogy három napjuk van elhagyni a várost, különben kivégzik őket. Később egy újabb lista is felkerült az oldalra, 31 női névvel, egy hasonló fenyegetés kíséretében.

A rendőrség először viccnek gondolta a halállistát, de a három gyilkosság után a fővárosból Bogotából kértek segítséget a nyomozás online részéhez. Egyelőre nem tudják, ki tette fel a Facebookra a halállistát, és miért éppen azok szerepelnek rajta, akik. Egy 16, egy 17 és egy 19 éves helyi fiatalt öltek meg eddig a listáról ismeretlenek (mindannyiukat a nyílt utcán lőtték), egy 16 éves diák, aki szintén szerepel a listán, megsebesült, de megúszta a lövöldözést.

Puerto Asísban pánik tört ki, a listán szereplők menekülnek a 70 ezres kisvárosból. A rendőrség 5 millió peso (kb. 620 ezer forint) jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A Twitteren közben olyan hírek terjednek, hogy a listáról már 20 embert végeztek ki, de ezt a rendőrség cáfolja. A Facebook illetékesei nem reagáltak a hírre, de a közösségi oldalon már nem elérhető a halállista.