Egyelőre nem hivatalos az információ, de a héten látni vélték Miskolcon Késmárki Eleket, akinek augusztus 7-én veszett nyoma a regéci erdőben. A 77 éves férfit azóta is keresik az encsi rendőrök, csak már nem szervezetten, hanem közigazgatási eljárás keretében. Hétfőn tudhatjuk meg csak, vajon igazak-e az állítások a 77 esztendős amerikai magyar borsodi megyeszékhelyen történő megjelenéséről.

Lehoczki László, a Miskolci Spider Speciális Mentők vezetője nem hisz a dajkamesékben, s bár tőle tudtuk meg a hírt, mégsem hisz benne. Úgy véli, a kiváló fizikumú idős ember valószínűleg nem juthatott el Miskolcig úgy, hogy valaki ne ismerte volna fel. Nem rejtette véka alá véleményét: szerinte Elek bácsit ott találják majd meg valahol, ahol eltűnt.

A spiderek első embere tájékozódott, s vasárnap délután portálunk megpróbált utánajárni az esetnek. Sajnos eredmény nélkül, miután az újságárusnál – akinél érdeklődött az 1956-ban Amerikába disszidált magyar süteményes boltot keresve – zárva tartotta üzletét vasárnap-írja az mno.hu