Egy hét múlva, augusztus 28-án rendezik meg a hagyományos Jávorkút kupát, melyre minden kerékpározni vágyót szeretettel várnak a rendezők. Az eseményről tudni kell, hogy a Jávorkút Kupa Hegyi egyenkénti időfutam verseny..
A szervezők az Ómassai út jávorkúti elágazásánál jelölték ki a rajtot, erre délelőtt 11 órakor kerül sor. Célba Jávorkútnál, a forrásnál érkeznek majd a résztvevők. A távolság 10 kilométer. A rajtszámok átvételére délelőtt fél 10-kor kerül sor, az 500 forintos nevezési díj ellenében. Az összeget a rajtszám átvételekor kell fizetni. Előnevezésre is van mód, ezt augusztus 26.-ig kell megejteniük az érdeklődőknek. Déli 12 óráig kizárólag az idofutam56©freemail.hu e-mail címen lehet jelentkezni. Fontos tudnivaló: helyszíni nevezésre nincs lehetőség! A résztvevők MTB, illetve országúti kategóriában tehetik próbára felkészültségüket. Korcsoportok: felnőtt férfiak, (18-39 éves), master férfiak (40-49 éves), szenior férfiak (51 év felett), női abszolút MTB, női abszolút országúti.

Kategóriánként és korcsoportonként az 1. helyezett kupát kapnak, az 1-3. helyezettek érem díjazásban részesülnek – abban az esetben, ha legalább hat nevező van az egyes kategóriákban! A felnőtt kategóriákban az 1. helyezettek pénzjutalomban részesülnek! A versenyen mindenki saját felelősségére indul! Különdíjat kap a legfiatalabb leány-, és fiúinduló. Az eseményt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kerékpáros Szövetség, a Kerékpársport 2000 SE, valamint az MVSC kerékpáros szakosztálya rendezi.