Életveszélyes állapotban fekszik a szegedi belgyógyászati klinika intenzív osztályán egy 15 éves kiskunmajsai fiú, aki öngyújtógázt szívott.

A fiú testvérével együtt próbálta ki az öngyújtógázt, de a testvérének nem lett tőle baja. A 15 éves gyerek súlyos szívritmuszavarral került kórházba, miután otthonukban a mentők egyszer sikeresen újraélesztették. A fiú jelenleg kómában van.

A szakemberek szerint évente 3-4 hasonló haláleset történik Magyarországon serdülőkkel. Rudas László professzor a SZTE Belgyógyászati Intenzív Osztályának vezetője elmondta: a fiút az intenzív osztályon ápolják, jelenleg életveszélyes az állapota, ennél többet azonban a család kérésére nem mondhat a fiú állapotáról.

Az intenzív osztályt vezető professzor annyit még elmondott: az öngyújtógáz belélegzése súlyosabb esetben – főleg fiataloknál – könnyen valódi szívinfarktust is okozhat, illetve okozhat azonnali, életveszélyes ritmuszavart, amibe bele lehet halni. Magyarországon évente 2-4 hasonló eset fordul elő-írja az index.hu