Kedves mindenki!

Édesanyámat a kerepestarcsai kórházból

tették át a Rókus kórház ápolási/fizetős/ osztályára. Mivel rehabilitációs szó szerepelt az osztály nevében naívan azt hittem, hogy itt talán megerősítik annyira hogy otthon lehetne ápolni.Sajnos édesanyám cukorbeteg és tavaly fél lábát is amputálni kellett.

A tarcsai kórházba sajnos kapott egy baktériumos fertőzést / EDSL termelő/. 2-3 nap múlva rá kellett ébrednem, hogy ez halálgyár, sajnos 30 betegre , melyből 28-at etetni kell, mert még inni sem tudnak önállóan 2 nővér jut. Én naponta bejárok /ez oda- vissza 100km/,de tragikus amit tapasztaltam hiába a borravaló egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen van a XXI. században Magyarországon.

Csak 2 eset:

Délelőtt 10 óra édesanyám remeg alig beszél.Kérdem evett?Kapott insulint? Válasz kapott, de nem akar enni. Gyorsan megetettem , rögtön jobban lett. A mellette lévő néni direkt számoltam 4 kanál ételt kapott a harmadik szondás néni 1 fecskendő teát, aki szintén cukros.

A másik eset:

6 óra körül mentem be és néztem hogy az egyik ágy milyen rendetlen, de rögtön édesanya etetésébe kezdtem, így nem foglalkoztam tovább a „rendetlen ággyal”. Kb. fél óra múlva bejön egy nővér két cédulával a „rendezetlen ágyhoz” megy és ráköti az elhunyt nénire a cetliket. Ezek szerint én egy halott melllett jöttem- mentem.Súlyos szívbeteg vagyok 2 éve tüdőembóliám volt el lehet képzelni milyen rosszul lettem.Nem én voltam az egyedüli látogató Ők is rögtön kifordultak sírva a szobából.

Ennek tetézése az esti vizit volt, mikor bejön a doktornő, megáll az ajtóba, és a megmaradt fekvő, beszélni alig vagy egyáltalán nem tudó betegekhez így szól:Jó estét kívánok, hogy vannak? Van panasz?

Mivel válasz nem érkezett sarkon fordult és kiment.

MI 3-an látogatók csak álltunk kővé válva a döbbenettől és arra gondoltunk, hogy a 4. néninek már jó, mert nem érhette meg ezt a megalázó orvosi viselkedést. Sajnos ez is a Rókus kórház.