Vizsgálatot kezdeményez az országos rendőrfőkapitánynál a Független Rendőr Szakszervezet a napokban elhunyt motoros rendőr halálával kapcsolatban.

Az érdekképviselet szerint ugyanis a baleset előtt már jelezték, hogy a motor gumiabroncsai kopottak voltak, ráadásul a rossz idő miatt felmerült, hogy a motorosok mégse álljanak szolgálatba aznap.
Hétfőn dél körül életét vesztette egy motoros rendőr az M1-es autópályán Tatabánya közelében. Valószínűleg megcsúszott a vizes úton és emiatt elesett, sérülései pedig olyan súlyosak voltak, hogy már nem tudták megmenteni az életét.

 

A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) szerdai közleménye szerint alapos, minden körülményre kiterjedő tényfeltáró vizsgálatot kezdeményeznek az országos rendőrfőkapitánynál. Információik szerint ugyanis a szolgálati motor a baleset előtt nem sokkal szervizben volt, ahonnan „szemmel láthatóan kopott gumiabroncsokkal” került vissza a szolgálatba. Ezt – úgy tudni – kollégájuk kifogásolta is és a balesetveszélyes állapotot írásban jelezték az elöljárónak. A csere azonban a balesetig nem történt meg. A szakszervezet azt is megemlíti, hogy az aznapra várható rossz időjárás és a gumik kifogásolható állapota miatt felmerült, hogy a motorosok aznap ne legyenek szolgálatban. Végül azonban más döntés született.