Közlemény
Fideszes politikusok beteges kampányba kezdtek, a városi kórházakban azonban szakmai munka folyik

Káli: „Nem engedek politikusokat beleavatkozni a kórházak napi ügyeibe”

Káli Sándor Miskolc polgármestere – szabadságát követően – ezúton reagál a a miskolci városi kórházakat ért politikai támadásokra: Tudok arról, hogy a Misek Kft. új szakmai vezetése és az X-Centrum Kft. között – egy korábbi megbízás miatt – jogvita alakult ki, azonban miután szakmai és jogi kérdésről van szó, ahogy eddig sem, ezután sem szólok, bele a kórház belügyeibe.

Miskolcon a városi cégekben – mint ahogy a Misek Kft.-ben is – nincs

politizálás, kizárólag szakmai munka folyik. Amíg én vagyok Miskolc polgármestere, nem engedek politikusokat beleavatkozni a kórházak napi ügyeibe. Ezért kérem a Fideszt, hogy a városi intézményeket, azok jogi és egyéb szakmai ügyeit ők se használják kampánycélokra.

Az ügy tanulságairól Káli Sándor a következőket mondta

Amennyiben a jogvita odáig fajult, hogy egy vállalkozó felszámolási eljárás megkezdésével veszélyezteti a kórházat, akkor valóban feltehető a kérdés: ki hozhatja ilyen helyzetbe az intézményt? Az ügyet a kórház vezetésének belső vizsgálattal kell kiderítenie és megoldania.

A kórház vezetésétől azt a választ kaptam, hogy az intézmény működését – mint ahogy azt az alpolgármesterek és a kórház vezetése a múlt héten lenyilatkozták – ez az ügy nem veszélyezteti.

Bernáth Attila X-Centrum nevű cége már korábban dolgozott a kórház vállalkozójaként, minthogy pártbeli tisztséget vállalt volna. Ettől függetlenül Bernáth Attilától és a MISEK Kft. vezetésétől is elvárom, hogy mindent kövessen el az ügy gyors, szakmai és pozitív megoldása érdekében!

A miskolci Fidesz az elmúlt hónapokban bemutatott kampányának retorikáján nem kíván változtatni. Így arra számítok, hogy minden héten valamire rákiabálják: GYANÚS!

Most éppen a kórházra, de holnap például mondhatják ezt a kisvasútra is . Számukra a lényeg a negatív hír keltése, akkor is, ha annak nincs semmi értelme.

Ugyanakkor nem értem, hogy a Fidesz polgármester-jelöltje orvosként miért asszisztál párttársainak ahhoz az érthetetlen mutatványához, amiben kampányfogásként megpróbálnak szakmai éket verni a megyei és a városi kórház közé. Miközben tudjuk, hogy mindkét kórház a miskolci betegek legjobb kiszolgálására törekszik. A kórházakban kiváló szakemberek dolgoznak és mind a két intézmény hasonló anyagi problémákkal küzd.

A városvezetés számára minden Miskolcon lévő kórház egyaránt fontos, nem véletlenül dolgoztunk közösen a vezetőivel azon, hogy a megyei kórház kiemelt szintű intézmény legyen vagy a városi kórházban komplett osztályok, épületek újulhassanak meg.