Hatszázezer forint ütheti a markát annak, aki segít a nyomára jutni egy miskolci betörés elkövetőjének – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kedden.

Az ismeretlen személy még április 15-én, a délutáni órákban hatolt be Miskolcon egy Zamenhof utcai ingatlanba, majd onnan nagy mennyiségű arany ékszert és több millió forint készpénzt vitt el.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy kilétének megállapítását vagy elfogását közvetlenül elősegítő személy részére a megyei kapitányság vezetője 50 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A sértett az ismeretlen elkövető kézre kerítése érdekében további 550 ezer forintot ajánlott fel.

Aki a bűncselekményről, vagy annak elkövetőjéről bármit tud, illetve tudni vél, információjával segítse a nyomozást, jelentkezzen a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán (Miskolc, Fábián kapu 4.) vagy a 06/46 514-511 telefonszám 25-74-es mellékén, továbbá a bejelentés megtehető az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es segélyhívókon is.