Rokob Péter az Asker Fotball Herrer 1994-es csapat edzője a magyar kultúra támogatója, így szeptember 17-én kihívják a Felpéc környéki focicsapatokat egy-egy barátságos mérkőzésre, ezzel az akcióval támogatva a Felpécért Alapítvány honismereti oktatását.

A Norvég – Magyar barátságos mérkőzések során arra próbálják felhívni a gyermekek és szüleik figyelmét, hogy a kultúra elsajátítását is ugyanolyan lelkesedéssel kell kezelniük, mint amennyire sportolni szeretnek.

2010. szeptember 18-án kezdődik a Felpécért Alapítvány honismereti oktatása, amelyet a Norvég Civil Támogatási Alap által kiírt pályázaton elnyert 11.070 euróból valósítanak meg. Az először megvalósított oktatás keretein belül 4 általános iskola 1-1 4.-es osztálya sajátíthatja el a szőlőfeldolgozás – mustkészítés rejtelmeit, a káposztasavanyítás receptjét, a kukoricacsuhéból készülő használati tárgyak módját és a Lucabúza vetést. Az oktatás kiegészíti a 4. osztályosok történelem és magyar óráinak tananyagát sok érdekességgel, hogy a gyerekek jobban megértsék a múltbéli Magyarországot.

További érdekessége az oktatásnak, hogy havonta egy alkalommal, családi nap keretében a gyerekek tanítják meg szüleiket a honismereti oktatás során elsajátított tudásanyaggal, így egy teljesen új programot teremtve a családoknak.

A football versenyt szeptember 3-án egy jótékonysági aukció előzi meg, ahova olyan cégeket és magánszemélyeket várnak, akik szeretnék támogatni az alapítvány működését és a foci mérkőzések lebonyolítását. A nem mindennapi aukción a részt vevők 5000 Ft-os licitenként fognak haladni és a legtöbbet ajánló licitáló a Felpécért Alapítvány főtámogatója címet fogja megkapni. A többi felajánló pedig támogatóként jelenik meg az alapítvány életében. A szervezők remélik, hogy a helyi vállalkozások is hasonlóképp gondolkodnak a kultúra fontosságáról, mint a norvég focicsapat és a felajánlásokból 2011-ben tudják folytatni a honismereti oktatást.