Ilyen nincs. Overdose 3 patkóval ért célba

A csodaló a felázott, mély talajon 400 méternél megtorpant, lovasa szerint kopogós pályán tíz helyett 15 hosszal nyert volna.

Overdose tíz hosszal nyert vasárnap délután a Kincsem Parkban , a veretlen ötéves pej mén jól kezdett, azonnal az élre állt, féltávnál két testhosszal vezetett. Lovasa, az angol Gary Hind – aki legutóbbi futamán, Pozsonyban is vitte – elengedte a lovat, Overdose elszakadt a mezőnytől, és hatalmas fölénnyel nyert.

A verseny után derült ki, csakúgy, mint a tavaly áprilisi budapesti futásnál, Overdose idén is elvesztette az egyik patkóját, ezúttal a jobb elsőt. Lovasa megerősítette, amiről a futam után több szakértő is beszélt, hogy Overdose komolyan megtorpant 400 méterrel a start után, amikor az egyenes- és a körpálya találkozásához ért, ahol megváltozik a talaj, írja a PannoniaOverdose.hu.

Gary Hind úgy érezte, jobban is nyerhetett volna, ha nem ilyen fogós, mély a pálya, hiszen a versenyre készülve sokat locsolták, erre tettek rá az elmúlt napok esőzései. Hind úgy becsülte, Overdose keményebb pályán saját magához képest öt hosszal végezhetett volna előrébb.

Overdose több mint egy éven át tartó rehabilitáció után július 19-én, Pozsonyban futott először, és biztosan nyerte meg a Szlovák Derby 1000 méteres betétfutamát.

A veretlen csodaló péntek reggel tréning közben elvesztette bal első patkóját, megszokott angol patkolókovácsa szombaton újra felrakta a vasat, Overdose-t ez sem akadályozta a vasárnapi versenyben.

Overdose a tervek szerint augusztus 29-én az 1200 méteres, Group 2-es besorolású Goldene Peitsche (Arany Ostor) versenyen indul, a Baden-Baden-i versenyt két éve megnyerte.