Kedd este a tavasszal Diósgyőrben játszó labdarúgók találkoztak Nagy Béla ügyvezető elnökkel és Orosz Lajos alpolgármesterrel. A téma a múlt és a jövő volt.

– Miről szólt ez a megbeszélés? – kérdeztük Nagy Bélát, a DVTK ügyvezető igazgatóját.

– Mindenekelőtt tájékoztattuk a játékosokat, hogy az elkövetkezendő egy-két napban megkezdi a klub a feléjük fennálló tartozás törlesztését. Átbeszéltük a múltat, miszerint az önkormányzat önmagában nem tudta fenntartani a klubot, de most már nagyon közel állunk ahhoz, hogy tényleg megérkezzen a befektető. Ezen a héten még valószínűleg nem, de a következőn már minden bizonnyal. A város továbbra is segít, fizetést nem, de sok más költséget – utaztatás, utánpótlás stb. – áll. A DFC Kft. feladata, hogy előteremtse a további költségek fedezetét.

– Hogyan fogadták ezt a játékosok?

– Nem volt ellenvetésük, megértették, hogy nagyon úgy tűnik, rendeződnek a dolgok. Bízom benne, holnapra sem változik a hozzáállásuk és velük meglesz a DVTK gerince. Utána pedig úgy állnak a vasárnapi mérkőzéshez, hogy kiköszörüljék a tavaszi csorbát.

– Tehát kimondható, 100 százalékig biztos, hogy vasárnap pályára lép a DVTK Rákospalotán?

– Mindenképpen, az nem fordulhat elő, hogy ne játsszon a Diósgyőr az első fordulóban. Az pedig, hogy milyen erős összeállításban lép pályára a DVTK, a következő egy-két napban fog eldőlni.

– És ki ül a kispadon?

– Minden valószínűség szerint Benczés Miklós. Az edzőmérkőzéseken látott tudatos és néhol látványos játék engem meggyőzött, ha rajtam múlna, akkor ő lenne a vezetőedző, de amint megtörténik a tulajdonosváltás, már nem én vagyok az ügyvezető és nem én hozom meg ezt a döntést.

– Visszatérve az este történéseire, Miskolc helyhatósága tovább támogatja a DVTK-t, holott a sajtóhírek éppen arról szóltak, hogy visszatartja a pénzt, mert nem tud a klub elszámolni.

– Nem, nem kallódott el a pénz, azonban olyan dolgokra kellett költeni az önkormányzati támogatást, amit utána nem tudtunk feléjük elszámolni – gondolok a játékosok fizetésére és hasonlókra. Pontosabban elszámoltuk, de ők nem fogadták el, volt amikor éppen a „nullás” APEH-igazolás hiánya miatt. Hogy ez hogyan fordulhatott elő? Ennek több oka is van. A várostól kapott havi kevés híján 10 millió forinton kívül alig akadt bevételünk, a szponzorok ígéretei nem realizálódtak, a végén pedig a legnagyobb támogatóink, a szurkolók is elpártoltak a csapat mellől. A kiadások pedig nem csökkentek – télen alaposan megerősítettük a csapatot és hosszú idő után külföldi edzőtáborban gyűjthették az erőt a játékosok -, valamint időnként előállt olyan szituáció, hogy dönteni kellett, vagy a járulékokat fizetjük ki, vagy pedig az MLSZ felé törlesztünk. Az előbbi elmaradása sem szép dolog, de az utóbbiért fenyegette a DVTK-t pontlevonás, így egyértelmű volt a döntés. De ahogy említettem, elkezdjük a tartozások törlesztését és az új többségi tulajdonos érkezte után már nem csak Miskolc önkormányzatának kell fentartani a DVTK-t.

dvtk.eu