Több mint háromszáz szikszói árvízkárosult család aláírásával ellátott petíciót szeretne átadni a parlament főbejáratánál Orbán Viktor miniszterelnöknek az a szikszói árvízkárosultakból álló delegáció, amelyet Szikszó polgármestere Füzesséri József vezet. A petíció mellett ajándékot, egy kecskét is visznek a küldöttek, jelképéül annak, hogy a kárt okozó Vadász patak a magyar állam tulajdona, annak minden hasznával és felelősségével.

A májusi és a júniusi árvíz után a károsultak nem tudnak önerőből talpra állni, éppen ezért kérték a kormánytól: változtasson azon a döntésén, hogy csak azokat az ingatlantulajdonosokat segítik állami támogatással, akiknek összedőlt a házuk. Nem kapnak segítséget azok, akiknek a kiszáradás után válik lakhatatlanná a házuk, és azoknak az épületeknek a a tulajdonosai sem, amelyek komoly szerkezeti károkat szenvedtek el – írta a szikszói polgármester.

A szikszóiak petícióban azt kérik a kormánytól, hogy hozza nyilvánosságara a magyar kormány az általa készített ingatlanonkénti károk felmérését, tájékoztassa az ingatlantulajdonosokat a felmérés eredményéről, az egyedi károk ismeretében tulajdonosonként nyújtson segítséget az állam az újjáépítéshez. Füzesséri József közölte: petíciójukra szeptember 1-ég várják az érdemi választ. Ha ez nem történik meg, akkor a szikszói árvízkárosultak nemzetközi bíróságon kívánják érvényesíteni az igazukat.