Megfélemlítő hadjárat zajlik a miskolci köz- és egészségügyi intézményekben – jelentette ki Kriza Ákos, a Fidesz-KDNP miskolci polgármesterjelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján, a borsodi megyeszékhelyen.

A polgármesterjelölt úgy fogalmazott: „azt hazudják”, hogy – amennyiben Miskolc városában a Fidesz-KDNP szövetsége nyer az önkormányzati választásokon -, azokat az alkalmazottakat, akik ezen intézményekben dolgoznak, elbocsátja a Fidesz.

Hozzátette: nemcsak ezt, hanem egyéb irányú rémhíreket is terjesztenek. Példaként említette, hogy Mokrai Mihály, az egészségügyért felelős alpolgármester szerdán a miskolci Semmelweis kórházban „azt merte hazudni”, hogy „én Kriza Ákos (…)miskolci lakos, a Semmelweis kórházat privatizálni szeretném”.

Mint mondta, a miskolci egészségügyi intézmény több milliárd forint értékű, az ő vagyonából pedig még egy „negyed rendelőintézetet” sem lehetne magánosítani. Hozzáfűzte: nem tudja, „meddig lehet még hazudozni (…), miközben csődbe megy a kórház, miközben elherdálták a város vagyonát, miközben az intézményeink alig-alig működnek”.