Egy nő iránti féltékenység miatt végezte ki Gamauf János főtörzsőrmestert a merénylő – találgatják a svájci lapok. Elméletüket a kriminálpszichológus is alátámasztja: a látványos kivégzés mindig a túlélőknek szól.

Nem azonos neműek közti szerelmi drámáról van szó, ahogyan az felröppent, hanem egy nő miatt gyilkolhatott Alsóörsnél a Svájcban élő Sz. Bálint – közli a blick.ch. Forrásaik szerint egy közös barátnő miatt lőtte szitává szolgálatteljesítés közben Gamauf János főtörzsőrmestert a 33 éves bázeli férfi, de a fiatal nővel nem egy időben volt kapcsolatuk.

– A látványos, kivégzésszerű emberölések elkövetői gyakran akarják a túlélőket büntetni borzalmas tettükkel, így előfordulhat, hogy – amennyiben féltékenység a tett indítéka – nem a harmadik, hanem a féltett személy a túlélő. Ez a motiváció ráadásul egyaránt adódhat homo- és heteroszexuális kapcsolatok válságából is – véli Végh József kriminálpszichológus.

A rendőr édesanyja az RTL Klubnak cáfolta, hogy közvetlen kapcsolat lett volna Gamauf és Sz. Bálint között, arról pedig nincs tudomása, hogy fiát egy közös nőismerős kötné későbbi gyilkosához. Ráadásul lapunk helyszíni információi szerint Gamauf életében korábban volt egy egri lány, akivel már a házasságot fontolgatták.