A nagyszínpadon Reggae&Ska Ünnep, a világzenei színpadon Cseh Tamás Emlékkoncert , a BJC Amfiteátrum Színpadon pedig a Magyar Jazz Napja várja majd az érdeklődőket kedden, a Sziget Fesztivál nulladik napján.

Már 15 órakor elkezdődik a Reggae örömünnep a nagyszínpadon. Fellép majd a Ladánybene 27, a The Aggrolites, a Toots & The Maytals, a The Wailers és a UB40. A világzenei színpadon 18 órakor indul a Cseh Tamás emlékkoncert. Többek között a Heaven Street Seven, a Csík zenekar, Péterfy Bori & Love Band, PASO, Másik János, Napra, Bin-Jip, Kistehén Melanko, Lovasi András, Palya Bea, a Balaton, a Quimby, a Besh o droM a Legát, Bognár Szilvia és Herczku Ágnes, az Etnofon Zenei Társulás, Tóth Evelin és Lantos Zoltán emlékezik majd a tavaly elhunyt dalszerző-énekesre.

A II. Magyar Jazz Napja a Budapest Jazz Club – Amfiteátrum Színpadon lesz 14 órától. Hazai és külföldi művészek szórakoztatják majd a közönséget. További részletek a www.sziget.hu internetes oldalon találhatók.

A 18. Sziget fesztivál hétfőn, a Kispál és a Borz búcsúkoncertjével kezdődött, és egészen vasárnapig tart. Kedden, a nulladik napon három helyszínen lesznek programok, de szerdától beindul a „nagyüzem”, naponta több száz különféle program várja az érdeklődőket.