A napokban egy mezőkövesdi garázs feltörése után a tolvaj beült az ott tárolt autóba. Nem indult azonban zökkenőmentesen a tolvajtúra, hiszen a 33 éves férfi ittas állapota miatt rossz útra tévedt. A lopott autót ugyanis néhány méter megtétele után totálkárosra törte, és még két másik a közelben parkoló személygépkocsiban is komoly károkat okozott.

A rendőrségre tett bejelentést követően a járőrök a helyszín közelében elfogták az elkövetőt. A bűnügyi őrizetbe vett gyanúsított kihallgatása során kiderült, hogy garázs feltörését megelőzően még két ingatlanban is járt. Az egyik épülőfélben lévő házból azonban nem hozott el semmit, a másik helyen levert egy fazekat. A csörömpölésre felébredt háziak láttán pedig elmenekült a szihalmi elkövető, így innen is üres kézzel távozott.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lopás és más bűncselekmények miatt folytat eljárást a 33 éves szihalmi férfival szemben, akit a rendőrség előterjesztése alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. A 33 éves gyanúsított eddig 17 alkalommal volt már büntetve vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt.