„Nem áramütés volt, Rajmund bátyja is így halt meg”

Fekete mezőben fehér negyvenes kerül a sisakokra a Miskolc Steelers amerikaifoci-csapatban, ahol a tizennyolc évesen elhunyt T. Rajmund játszott – írja a Blikk.

A fiatalember múlt héten egy családi ünnepségen esett össze mikrofonnal a kezében

, épp amikor nyilvánosan meg akarta kérni barátnője kezét. Az első hírek szerint Rajmunddal áramütés végzett, ám édesanyja ezt cáfolta.

„Családi ünnepséget tartottunk, amelyen körbejárt a mikrofon, hogy mindenki elmondhassa a jókívánságait. Amikor hozzá került a mikrofon, rosszul lett. Mindenki rohant, telefonált. A mentők is kijöttek, de nem lehetett segíteni rajta. Váratlan tragédia, nem áramütés volt. A bátyja is így halt meg” – elevenítette fel a dráma részleteit a Blikknek az édesanya.

Tehetséges játékos volt

„Mélyen megrendített minket Rajmund tragédiája. Személyében igazi sportembert vesztettünk. Lelkes, tehetséges, csupa szív játékos volt” – emlékezett vissza a tragikusan elhunyt fiatalemberre Balogh Attila, a Miskolc Steelers amerikaifoci-klub szóvivője.

„Két éve, amióta van juniorcsapatunk, aktív tagja volt a gárdának, és tavasszal a másodosztályú bajnokságot megnyert felnőttegyüttesben is játszott hátvéd poszton. A család kérésével összhangban a csapat részt vesz a temetésen. Rajmund előtti tisztelgésként úgy döntöttünk, hogy fekete mezőben fehér 40-est, a mezszámát feltesszük a sisakra. „

A rendőrség azonban továbbra is vizsgálja, hogy áramütés okozhatta-e a fiatal halálát. „A helyszíni szemle alapján felmerült a bűncselekmény gyanúja. Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főkapitányság-írja a blikk.hu