Miskolc alpolgármesterének válasza Szinay Attila bejelentésére, hogy felszámoltathatja a városi kórházat, egy szocialista politikus. 

Dr. Mokrai Mihály szakszerűtlennek és jogi képtelenségnek tartja a FIDESZ- KDNP hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakat, mely szerint veszélyezteti Miskolcon a Semmelweis Kórház és a Diósgyőri Kórház működését az, hogy felszámolási eljárást kezdeményeztek az ezeket üzemeltető gazdasági társaság ellen. Az egészségügyért is felelős alpolgármester kijelentette: a MISEK Kft. nincs felszámolás alatt.
Dr. Mokrai Mihály szerint a társasági jogban járatlanok is tudják, egy ügyvédnek pedig kötelessége tudni, – így Dr. Szinay Attila ügyvédnek is – hogy egy jogilag vitatott követelés kapcsán nincs helye felszámolási eljárás lefolytatásának.


Az alpolgármester úgy véli, hogy a MISEK Kft. szakmai hírnevének tudatos lejáratásával a FIDESZ a kórház privatizációját készíti elő Dr. Kriza Ákos fideszes polgármester-jelölt részére. A cél pedig a kórház minél alacsonyabb áron való megszerzése.
Dr. Mokrai Mihály ezúton is meg kívánja nyugtatni a miskolciakat és a kórházért aggódókat, hogy az intézmények zavartalanul üzemelnek, a betegek ellátása pedig folyamatos.