A magyarországi üzem a GE közép-európai régió iránti elkötelezettségét példázza

BUDAPEST, MAGYARORSZÁG — 2010. augusztus 6. — A GE Aviation üzletághoz tartozó Engine Services divízió veresegyházi repülőgépalkatrész-javító üzeme ünnepséget tartott megnyitásának 10. évfordulója alkalmából. A létesítményben megrendezett eseményen több mint 200 fő vett részt, többek között az üzem alkalmazottai és korábbi vezetői, a GE Aviation amerikai központjából érkezett vezetők, valamint a magyar repüléstechnikai ipar képviselői. Az ünnepségen beszédet mondott Robert Peaslee, az Amerikai Nagykövetség kereskedelmi tanácsosa, Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere, Patti Leary-Kreitzer, a veresegyházi üzem igazgatója, valamint Szabó Eszter, a GE regionális (Közép-, Kelet-Európa és Törökország) kommunikációs és Public Affairs igazgatója.

A Budapesttől észak-keleti irányban mintegy 30 km-re elhelyezkedő veresegyházi üzem világszerte több mint 50 vevő számára végez repülőgéphajtómű-alkatrész javítási szolgáltatásokat. Ügyfelei közé tartoznak a GE szervizüzemei éppúgy, mint a nagy légitársaságok, többek között a KLM, az Air France, és a Lufthansa. A javítási szolgáltatások széles skálája olyan speciális folyamatokra is kiterjed, mint a keményforrasztás, hőkezelés, hegesztés, roncsolásmentes anyagvizsgálat és plazmaszórás. Az üzemben az Airbusokban és a Boeing repülőgépekben alkalmazott GE és Rolls Royce hajtóművek hangszigetelő paneljeit, orrkúpjait és hajtómű-felfüggesztő elemeit javítják.

Az üzem építési munkálatai 1999-ben kezdődtek meg, a hivatalos szalagátvágási ceremóniára pedig 2000. augusztus 29-én került sor. A GE 15 millió dolláros beruházásával megvalósuló létesítmény az elmúlt 10 évben folyamatos fejlesztéseken esett át, melynek köszönhetően az üzem eszközállományának értéke ma már eléri a 90 millió dollárt. Az üzem megnyitása óta az alkalmazottak száma csaknem a négyszeresére, 225 főre nőtt. Az ügyfeleknek nyújtott javítási szolgáltatások mellett a veresegyházi szerviz több mint 1 000 beszállítóval működik együtt a közép-európai régióban, valamint a Szent István Egyetemmel ápolt partnerkapcsolat keretében egyetemistáknak biztosít gyakornoki programot.

„Üzemünk egyike azoknak a pilléreknek, amelyek lehetővé tették, hogy a GE az egyik legnagyobb magyarországi gépipari céggé válhasson, ami ma 12 gyártóüzemmel, a vízkezelés, az egészségügy és a világítástechnika területén működő K+F létesítményekkel, valamint magyarországi regionális központokkal van jelen az országban,” mondta Patti Leary-Kreitzer, a GE Aviation Engine Services veresegyházi üzemének igazgatója. „Az üzem fennállásának 10. évfordulója jól példázza mind a GE régió iránti elkötelezettségét, mind pedig az üzem munkatársainak a jövőnkbe vetett hitét.”

„Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy részt vehetek ennek a legmodernebb technológiával felszerelt létesítménynek a 10 évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségén. A GE és a veresegyházi önkormányzat egy évtizede tartó sikeres együttműködése ennek az üzemnek a megvalósulásával indult, amelyet a GE Energy veresegyházi gyárának megépülése még erősebbé tett. Az üzemben végzett tevékenységek példaértékűek, amelyet fontos, hogy a mindenkor önkormányzat és kormányzat továbbra is támogasson. A GE jelenléte nagymértékben hozzájárult Veresegyház és a környező települések fejlődéséhez, elősegítette a kisvállalkozások beszállítóvá válását és komoly szerepe volt abban is, hogy a beszállítók mind technológiailag, mind a minőség tekintetében felkészülhettek a nemzetközi piacok kiszolgálására”, hangsúlyozta Pásztor Béla Veresegyház polgármestere.

Az elmúlt évtizedben az üzem több díjat is nyert, többek között az Amerikai Kereskedelmi Kamara Egészséges Munkahely díját, Veresegyház polgármesterétől pedig a „Veresegyházért Díj” kitüntetést vehette át a közösségért végzett munkája elismeréseképpen. Az ünnepségen az üzem dolgozói a Gyermekétkeztetési Alapítvány javára tett felajánlással az önkéntes munka iránti elkötelezettségükről is tanúbizonyságot tettek. A felajánlás összege az egészséges ételrecepteket tartalmazó, az üzem dolgozói által írt „Légies ízek” című szakácskönyv eladásából gyűlt össze. A Gyermekétkeztetési Alapítvány a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetéséről gondoskodik. +Az adomány a galgamácsai és a vácegresi általános iskolák tanulóinak öt havi étkezését fedezi.