Súlyos sérüléseket szenvedett egy férfi vasárnap dél körül, amikor a házánál tartott mangalica rátámadt a Zala megyei Kerkakutason.

A támadás színhelyére, egy családi házhoz mentőhelikopter érkezett, de az orvosoknak nem sikerült megmenteniük a fiatal férfi életét. A férfi már a mentők helyszínre érkezéséig sok vért veszített. A 35 éves, háromgyermekes állatgondozót a combján, verőérnél érte az állat harapása. Több mint két órán át, öten felváltva próbálták megmenteni az életét.
A tragédia helyszínére, a férfi házához érkezett az áldozat munkáltatója, Belső László állatorvos, aki azt mondta: tudomása szerint a 140-150 kilós mangalica korábban többször is kitört az óljából. Ez történt most is, ezért megpróbálták visszaterelni az állatot, ekkor támadt a tulajdonosára.
Az áldozatot volt munkáltatója úgy jellemezte, hogy dolgos, megbízható, az állatokhoz kiválóan értő ember volt.
Ha a veszettség gyanúja nem merül fel, a sertést valószínűleg el fogják pusztítani, iyen esetekben hivatásos vadász lövi ki az emberre támadó állatot. A rendkívüli halálesettel kapcsolatban vasárnap délután még tart a rendőrségi helyszínelés.