Zambó Péter lesz az LMP miskolci polgármester jelöltje

Lapunk értesülései szerint Zambó Péter lesz az LMP miskolci polgármester jelöltje.

A cikk alatt a jelölt életrajza ami az LMP honlapján olvasható

Zámbó Péternek hívnak. 1959-től, kilenc éves korom óta élek Miskolcon. Néha, hosszabb-rövidebb időre a munkám elszólított innen, de a szívem mindig visszahúzott, hiszen itt töltöttem ifjúságom legboldogabb éveit. A miskolci iskoláimban hozott össze a sors azokkal a tanár egyéniségekkel, akiknek a családomon kívül a legtöbbet köszönhetek, és akiknek egy életre hálával tartozom. A tudományok megbecsülésén túl ők oltották belém a természet szeretetét és alázatos tiszteletét. Életre szóló vonzalom alakult ki köztem és hazánk tömegében legnagyobb hegye, a Bükk között. A környékbeli tavak tették felejthetetlenné a nyári napokat. Mindig is vallottam, hogy Miskolcot és környékét adottságai az ország legszebb helyei közé emelhetnék.

Az LMP politikai értékrendjével, átláthatóságra és szakmaiságra törekvésével teljes mértékben azonosulni tudok. Üde színfolt a magyar valóságban, hogy ez a párt teljesen tisztán, átláthatóan, a tagok és szimpatizánsok adományaiból akarja végigcsinálni a maga kampányát. Az értékek szintézisre törekszünk, és az értelmes párbeszéd hívei vagyunk a minden áron való szembenállás, megosztottság helyett.

Az LMP a szívemből szól, mikor a kóros főváros centrikussággal szemben a vidék gondjait, bajait, és ezek gyógyításának lehetőségeit hangsúlyozottan a programja részévé teszi. Csak egyet lehet érteni azzal a féltő gonddal, ahogy a környezetünkről gondolkodik, ahogy harmonikusabbá akarja tenni az ember és a természet viszonyát.

Az egyéni haszonszerzés mindenhatóságával szemben a közösségi értékeket és felelősséget állítjuk előtérbe, ez a gondolat pedig elengedhetetlenül fontos a hosszú távú, kiegyensúlyozott fejlődéshez. Az élet minőség javításában a zsinórmérték számunkra az emberi méltóság kiteljesítése.

Ezekért a célokért a törvényhozásban is van mit tenni, és ehhez kérem az Önök támogatását.