Megtehetik: 212 milliós adótartozással Balin nyaral a Győzike család vastagbor.blog.hu

Nyár van, nyaralunk, pihenünk ….

1008807gyozike12010 június 22:
„Győzike vasárnap hagyta el a magánklinikát

, miután éppen hét kilótól szabadították meg műtéttel. Amíg a betegágyán lábadozott, a család többi tagja titokban nekilátott, hogy új otthonuk egy szegletét kilenc nap alatt tökéletes betegszobává alakítsák. Győzőnek az álla is leesett, amikor meglátta, hogy még a függönyt is Swarovski-kristályok díszítik.”

2010. július 26:
„Győző korábban azt nyilatkozta, hogy nem terveznek nagyobb nyaralást, tegnap azonban SMS-ben tudatta, hogy a festői szépségű indonéz szigeten tartózkodik. A család egy közeli ismerőse elárulta: Gáspárék három teljes hétig élvezik a szupergazdagoknak kijáró napfürdőzést és kényeztetést. Az alapút három csillagos szállodával és reggelivel 210 ezer forintba kerül, amihez hozzájön még a repülőtéri illeték, a vízum és az utasbiztosítás költsége is, ami éppen 100 ezer forinttal toldja meg az összeget. Így egy hétnapos pihenés négy főre összesen legalább 1,2 millió forintba kerül. Tekintve, hogy Győzikéék három hétig tartózkodnak a szigeten, a nyaralás végösszege 3,6 millió forintra rúg. Ebben persze nincs benne a költőpénz, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a megérdemelt pihenés legalább négymillió forintjába lesz a családfőnek.”

2010. július 31:

Két friss listával lepett meg bennünket az APEH, ez egyiken 1794 darab legalább 100 millió forint adóval tartozó nem magánszemély adós van, a másikon 3272 magánszemély szerepel, aki 10 millió forintnál többet tartozik az APEH-nak.

A két lista végösszege 212 milliárd forint > bankadó.

És vajon hányan lehetnek, akik nem érik el a 100 milliós illetve a 10 milliós határt? Tízezren? Százezren?

Ezzel növelik az adózási morált? Mikor a bérből/fizetésből élőktől az utolsó forintig levonják az adót, ezen a körön kívül meg mindenki orrba-szájba csalja az adót?

A legőszintébb kíváncsisággal kérdezem az APEH-tól, hogy legyenek kedvesek elárulni, hogy pontosan milyen lehetőségeik vannak, hogy Gáspáréktól (és a többi magánszemélytől) behajtsák ezt az az összeget?

Csak mert például olvashatjuk, hogy Gáspárék 5 éve nem tudják eladni a salgótarjáni házukat, melyet 50 millióért kínálnak.

Persze Győzike sem most jött le a falvédőről: A ház a 7 éves kislányuk, Virág nevén van.
Oszt’ csókolom

Vajon a Győzike-showért szezononként kapott 20 millió forint is a kislányé lett?

Még az is lehet, hogy egy képeslapot is küldenek Baliról az APEH-nak:
„Minden sukár, a tenger meleg, a koktélok hidegek, még nem költöttünk 5 misinél többet.
üdv,Gáspárék”