Újszülött kiscicákat kötöttek zacskóba

Egy macskamama frissen született kölykeit ismeretlen elkövető nejlonzacskóba tette, majd szenvedni hagyva a földre dobta Szegeden. Az állatbarátok, és a rendőrség még élve találta meg a frissen született kiscicákat , akik az állatok megmentésére az Orpheus Állatvédő Egyesület segítségét kérték.

Remény látszott, hogy megmenekülnek a mobiltelefonnál is kisebb méretű újszülött cicák, hiszen a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületénél éppen volt szoptatós anyamacska, aki be is fogadta a három apró jövevényt. Sajnos azonban a picik néhány órás állapotban nem voltak olyan erősek, hogy túléljék ezt a rendkívüli helyzetet, elpusztultak.

Állatkínzó – barbár a magyar népesség?
Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy sokan direkt vagy tudatlanságból engedik felelőtlen módon állataikat szaporodni. A születő utódokat népi hagyomány szerint a gazdák vízbe fojtják, földhöz csapják, agyonütik, vagy élve bezacskózva szemetesbe dobják.

Sokan nem tudják, hogy a 2010. évi X. törvény értelmében, aki állatot bántalmaz, vagy állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását, pusztulását okozza, vagy állattartóként, háziasított emlősállatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi, az bűncselekményt követ el, amiért 3 évig terjedő börtönbüntetés kapható.

A legjobb a gazdátlan állatoknak, ha meg sem születnek!
Fontos lenne a megelőzés, mert ha nem engednénk a házi kedvenceket szaporodni, nem lenne felesleges szaporulat, melyek egy részét lelketlen emberek rendszeresen utcára dobálnák vagy megölnek. Ha a hatóságok kellő fontossággal kezelnék az állatkínzásos bűncselekményeket, az elkövetők a bűncselekmény elkövetése előtt feltehetően mérlegelnének.