Az eszakhirnok.hu értesülései szerint az APEH már 2009. július 24. végrehajtást rendelt el (ami 2009. október 9. szűnt meg) azzal a céggel szemben amely PPP konstrukcióban építette volna meg a Ferenczy Sándor Egészségügyi Szakközépiskola sportcsarnokát Miskolcon. 

Ebben az időben még szó sem volt a PPP konstrukciók buktájáról. Azaz a gondok már az előtt elkezdődhetek, mielőtt a Hypo bank közölte, nem add több pénzt. Azaz a kivitelező azon állítása, amely arról szól, hogy technológia problémák miatt áll az építkezés, egyszerűen nem igazak.


„Két éve is lehet már, hogy a Ferenczy Sándor Egészségügyi Szakközépiskola kertjében elkezdődött egy hatalmas sportcsarnok építése, írta lapunknak Gaál Zoltán olvasónk. Körülbelül nyolc hónapja azonban leálltak a munkálatokkal. Mi történt?” – kérdezte, és lapunkat kérte, nézzünk már utána. Egyébként tudni véli, „állítólag elfogyott a pénz”.

Melkovicsné Tömösi Katalintól, az önkormányzat kabinet irodájának vezetőjétől viszont úgy tudjuk, valóban akadtak pénzügyi nehézségei a beruházó cégnek, a bankfinanszírozás körül vannak problémák, ezért is csúszik az építkezés.

– Nem ismerem a finanszírozási szerződés részleteit, hiszen az önkormányzat csak az átadás pillanatától érdekelt az ügyben – mondta. – De mivel a bank is hajlandóságot mutat a tárgyalásra, jövő csütörtökön háromoldalú megbeszélést folytatunk-írja a boon.hu.