Jameson, a mozigépész a Facebookon
Jameson CineFest Nemzetközi Filmfesztivál Miskolcon

A miskolci nemzetközi filmfesztivál rajongói könnyedén képbe kerülhetnek kedvenc filmes eseményükkel kapcsolatban! Csak kattintsanak a Jameson, a mozigépészre

, ahol minden nap friss hírek, játékok, nyeremények (whisky!) várnak rájuk, és persze a szeptemberi Jameson CineFest programjainak részleteiről is fellibben a titkok fátyla…

Örömteli hír például, hogy egy Oscar-jelölt elsőfilm hazai premierjének a Miskolci fesztivál ad majd otthont. Courtney Hunt elsőfilmes rendezőnő Sundance-győztes és kétszeres Oscar-jelölt (legjobb forgatókönyv, legjobb női főszereplő) filmje a Jameson CineFest versenyében szerepel. A befagyott folyót (Frozen River, trailer itt) hazánkban csak Miskolcon láthatja a közönség. Tarantino lájkolta…:)

Kamen Kalev fiatal bolgár rendező számos díjjal jutalmazott Keleti játékok (Eastern Plays, trailer itt) című filmjének hazai premierje is Miskolcon lesz. A szerelmi dráma egy török lány és egy szenvedélybeteg bolgár fiú sorsát mutatja be. Sajnos a dráma valósággá lett, hiszen a forgatás után a főszereplő túladagolásban meghalt.

Jameson, a mozigépész különféle játékokra is meginvitálja a látogatókat, például az Entertainment Weekly Legtúlértékeltebb filmek című cikke kapcsán mindenkit a saját listájának elkészítésére buzdít.

És ne feledjük el A Te perced! pályázatot, azaz a Funzine-CineFest-Jameson közös filmes pályázatát sem!

A feladat nagyon egyszerű: egy filmklasszikust kell újraforgatni, akár mobillal és gyurmafigurákkal, maximum 60 másodpercben. Az ötlet a lényeg, a világhírű filmes szakemberek, a Cannes-ban díjazott Kocsis Ágnes és az Oscar-jelölt rendező, M. Tóth Géza által vezetett zsűri a kreativitást díjazza, nem a technikai hátteret.

Akár egy fényképsorozatból is megcsinálható a kedvenc filmünk egyperces remake-verziója! A legjobb filmek bemutatója a CineFest egyik fő programja lesz szeptemberben. A Jameson CineFesten kerül sor az eredményhirdetésre és a díjátadóra is, ahol a részvevőket persze kihagyhatatlan filmek, koncertek, bulik is várják.

A Te perced! pályázat kiírását itt találhatja meg minden vállalkozó kedvű filmőrült, aki versenybe kíván szállni a fődíjért, a két személyes utazásért Írországba! Figyelem: a filmeket augusztus 1-től szeptember 5-ig lehet feltölteni a www.daazo.com oldalra! A játék tehát javában zajlik!

JAMESON CINEFEST – MISKOLCI NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL
JAMESON CINEFEST – MISKOLC INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

www.cinefest.hu

2010. szeptember 10-19. / 10-19 September, 2010

Jameson