Több forrás egybehangzó állítása szerint Alsóörsön egyértelműen a 29 éves Gamauf János főtörzsőrmester volt a célpont. A gyilkosság hátterében szerelemféltés állhatott az atv.hu információi szerint.

A fiatal rendőrrel valóban az a férfi végzett, aki a brutális gyilkosság után önmagát is megölte. Az atv.hu-nak több egymástól független, névtelenséget kérő informátor mondta azt, hogy a gyilkos Svájcban dolgozott, de a nyarakat Magyarországon töltötte. Közte és áldozata között az utóbbi időben megromlott a viszony, ez vezetett a gyilkossághoz.

A meggyilkolt főtörzsőrmester baleseti helyszínelő volt, a nyári turisztikai szezonban látott el járőrszolgálatot Alsóörsön. Információink szerint jólszituált családból származott. Az áldozat nőtlen volt, saját lakásában egyedül élt.

A férfit kollégái hivatását tisztelő és szerető, lelkiismeretes és felkészült kollégának tartották – mondta tegnap a tragédia után Bényi Mónika rendőrségi szóvivő. Alsóörsön tegnap meghalt egy, az ügyhöz semmilyen módon nem kapcsolódó 21 éves, civil főiskolás diák.