Görög, grúz, indiai, kongói, tajvani, szenegáli táncegyüttesek kalauzolják a résztvevőket a Távol-Kelet és Közép-Afrika világába az idei, pénteken kezdődő Matyóföldi Folklórfesztiválon a Borsod megyei Mezőkövesden.
Vérpezsdítő mediterrán esttel kezdődik a Matyóföldi Folklórfesztivál, a mediterrán ritmusokat görög és török együttesek „szolgáltatják”, majd a Távol-Kelet és Közép-Afrika egzotikuma, az indiai és kongói együttesek bemutatója kápráztatja el a közönséget és mindezt „levezethetik” a Nemzetek táncházában, amelyre a Táncpajtában kerül sor.

Matyó lakodalom
Szombaton igazi matyó lakodalmas várja az érdeklődőket, amelyet a Hadas városrészben tartanak. A mulatságba érkeznek vendégegyüttesek: fellépnek budapesti, zilahi, újtikosi csoportok és természetesen a helyiek, így a Matyó Néptáncegyüttes és a Matyó Népi Együttes közös műsorát is láthatják.

Vasárnap zenés-táncos felvonulással ér véget a nem mindennapi mulatság, a főtértől a Kavicsos-tóig minden vendégegyüttes részvételével. A fesztivál gáláját a matyó főváros sportcsarnoka előtti színpadon tartják, ahol a résztvevőket juhtúrós kemencés lepény várja majd.

A fesztivál három napján óriásfotók kiállítása látható a Fotófesztivál-Fesztiválfotó pályázatra beérkezett néptáncos anyagból.