Amit idáig tudunk: valószínűsíthetően nem marokfegyverből lőttek le egy rendőrt Alsőörsön ma éjjel, igazoltatás közben. Öt embert keres a rendőrség, akik egy sötét színű autóval érkeztek a helyszínre. Valószínűleg ebből az autóból adták le a gyilkos lövéseket, amik megölték a 29 éves Gamauf János főtörzsőrmestert , valamint az általa éppen ellenőrzött autóban ülő 21 éves fiatalembert. A helyiek szerint az autóban utazó 5 ember közül hármat már elfogott a rendőrség.

Megtalálták a rendőrök a feltételezett tettesek kocsiját tudósítónk beszámolója szerint – írta a HírTV honlapja. A helyszínelők Alsóörs közelében, egy erdő szélén akadtak rá a fekete autóra, amelyből rálőhettek a járőrökre. A gyilkosság helyszínén még tart a nyomrögzítés. A 71-es főút érintett szakaszán ezért elterelik a forgalmat.

Az atv.hu a lövöldözés helyszínén tartózkodó helyiektől úgy értesült, hogy a hajnali rendőrgyilkosság kapcsán öt embert keres a rendőrség, akik egy sötét színű autóval érkeztek a helyszínre. Valószínűleg ebből az autóból adták le a gyilkos lövéseket, amik megölték a 29 éves Gamauf János főtörzsőrmestert, valamint az általa éppen ellenőrzött autóban ülő 21 éves fiatalembert. A helyiek szerint az autóban utazó 5 ember közül hármat már elfogott a rendőrség.

Valószínűsíthető, hogy nem maroklőfegyverrel gyilkoltak szerda hajnalban Alsóörsön – tudta meg rendőrségi forrásból az fn.hu. A ORFK vezérkara a helyszínen van, az elkövetők ellen hajtóvadászat indult. Baleseti helyszínelő volt a lelőtt rendőr, másik áldozat pedig egy 21 éves főiskolás.

Az igazoltatás közben lelőtt rendőrnek esélye sem volt arra, hogy használja a fegyverét. És most már az is biztos, hogy nem az általa igazoltatott fehér Ford Fiestából kapta a halálos lövéseket, ugyanis a helyszíni szemle alapján tény: abból az autóból nem lőtt senki. Vagyis biztosra vehető, hogy távolabbról (egy másik járműből, az utcáról, esetleg egy lakásból) érkeztek a lövedékek, melyek kioltották a rendőr és a Ford egyik utasa, a 19 éves férfi, N. Á. életét.

Több lövést kapott

A Ford Fiestában ülő fiatalok egy Zala megyei szórakozóhelyről tartottak hazafelé, amikor igazoltatta őket a főtörzsőrmester és a vele levő rendőr-szakközépiskolás, aki a hírek szerint mellette állt, de nem sérült meg a lövöldözés során. A rendőrség közlése szerint Gamauf Jánosnak esélye sem volt arra, hogy szolgálati fegyverét elővegye, több lövést is kapott, melyekbe azonnal belehalt. A Ford bal hátsó ülésén ülő fiatalembert is halálos lövés érte, a mellette ülőt pedig az üvegszilánkok sebesítették meg, de még a nap folyamán ki tudják hallgatni a rendőrök.

A helyszínen jelenleg is sok a rendőr, valamint a média munkatársai és az útlezárás miatt errefelé kerülők is nagy számban tartózkodnak Alsóörsön. Több helybeli a 71-es út lezárása miatt nem tudott munkába menni, közülük is többen a lövöldözés helyszínén vannak- értesült az atv.hu.

Nem maroklőfegyver

Mivel a lövések nem közvetlen közelről érkeztek, valószínűsíthető, hogy a tettes nem maroklőfegyvert használt – számolt be az fn.hu.

Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján nem tudta megerősíteni azt az információt, hogy sorozatlövő fegyverből származtak-e a lövések, és a nyomozás érdekeire tekintettel arra sem válaszolt, hogy milyen fegyvert használtak az elkövetők, és milyen irányból érkeztek a lövések.

A helyszíni szemle területét a rendőrség kiterjesztette. A 71-es út Balatonfüred és Balatonalmádi közötti szakasza előreláthatóan egész nap zárva lesz.

Nem leszámolás

Tarjányi Péter rendőrségi szakértő szerint a brutális támadás nem a meggyilkolt rendőr személye ellen irányult, vagyis nem az elkövetők és az áldozat közötti konfliktus áll a háttérben. Tarjányi az atv.hu-nak azt mondta, eddigi információi alapján úgy véli, a sötét autó utasai – látva, hogy az úton közúti ellenőrzés zajlik – úgy döntöttek, nem kockáztatják meg, hogy őket is megállítják a rendőrök, ezért tüzet nyitottak rájuk és elmenekültek. Ez magyarázhatja, hogy az éppen igazolt autó utasait is találat érte, s ami miatt egyikük meghalt. Ha ez így történt, az Tarjányi szerint arra utal, hogy az elkövetők autójában körözött bűnöző vagy bűnözők tartózkodhattak.

A Független Hírügynökség információi szerint az igazoltatást végző rendőröktől 30 méterre egy autó állt meg, abból kifejezetten a rendőrt vették célba, négy lövés a testét, egy a fejét érte. Az ellenőrzött kocsiban ülőket eltévedt lövedékek találták el. A Független Hírügynökségnek Bényi Mónika ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy nem tud megerősíteni a nyomozás érdekei miatt semmilyen információt. Súlyos bűncselekmény történt, rendőrök elleni támadás minden országban annak számít.

A MR1-Kossuth.hu információi szerint összesen 12 lövésnyomot találtak a nyomozók a tetthelyen, a Hír24 viszont úgy tudja, a helyiek körülbelül 6-7 lövésre ébredtek az éjszaka, amelyet automata fegyverből adhattak le.
-írja a 168ora.hu