Két ember meghalt, egy pedig megsérült egy lövöldözésben Alsóörsön, a 71-es főútra vezető Loki út és a 71-es út kereszteződésében, a helyi kemping bejáratánál, nem sokkal éjfél után.

A rendőrség délelőtt tíz órakor tartott rendkívüli sajtótájékoztatján

– amin rendőri vezetők nem, csak Bényi Mónika, az ORFK szóvivője jelent meg – azt hangzott el, hogy egy 29 éves főtörzsőrmester, Gamauf János és egy szakközépiskolás rutinvizsgálatra megállított egy Ford Fiestát. Az autóban öten ültek – az MTV információi szerint 16-25 év közötti zalaegerszegi fiatalok -, az ellenőrzésük során hirtelen lövések dördültek. A rendőrt több találat érte, esélye sem volt használni a fegyverét, a helyszínen meghalt. A rendészeti szakközépiskolásnak nem volt fegyvere.

Halálos lövés érte a megállított autó bal hátsó ülésén ülő 19 éves N. Á.-t is, a mellette lévő másik utas a szélvédő szilánkjaitól sérült meg.

A Fiesta egyik utasánál sem találtak fegyvert. A helyszíni szemle alapján kizárták, hogy a leállított autóból lőttek, de Bényi Mónika szerint egyelőre nem tudják, honnan adták le a lövéseket: egy másik járműből, vagy valaki az utcáról, esetleg egy lakásból. Azt a rendőrség nem árulta el, hány lövés dördült és azt sem, hogy milyen fegyverből adhatták le azokat.

A Kossuth Rádió Krónika című hírműsora úgy tudja, hogy tizenkét lövésnyomot találtak eddig, a Veszprémi Naplónak nyilatkozó fültanúk pedig sorozatlövésről számoltak be, ezek alapján feltételezhető, hogy automata kézi fegyverből, géppisztolyból adták le a lövéseket.
egyike fémdetektorral vizsgálta a bokrokat, feltehetőleg egy esetleg eldobott fegyver vagy töltényhüvelyek után kutat.