Március óta nem épül a miskolci Ferenczy Sándor Egészségügyi Szakközépiskola új sportcsarnoka, amely a miskolci önkormányzat egyetlen PPP beruházása. dr. Ficsór Józsefné, az intézmény igazgatója az eszakhirnok.hu-nak elmondta, a befektető az Ifjúsági Sport Centrum Szolgáltató Kht. vezetője, Varga Dóra szerint a csúszásnak műszaki okai vannak, és ő semmi gyanúsat nem tapasztalt.Varga Dóra szabadságon van, nem tudtuk elérni. Melkovicsné Tömösi Katalin, az önkormányzat kabinet irodájának vezetője lapunknak elmondta, a beruházó cég azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy a bank nem akarja tovább finanszírozni az építkezést, ezért arra kéri, hogy vegyenek részt a tárgyalásokon, amire a napokban sor kerül.
A sportcsarnok felépülését nem segítheti, hogy a Fidesz kormány a napokban jelentette be, hogy felülvizsgálnak minden PPP beruházást, mert azok úgy születtek, hogy csak a vállalkozók számára előnyösek, az állam nagyot bukik rajta.
A PPP konstrukció lényege, hogy egyes, a köz számára fontos épületek, utak magántőkéből készülnek, majd a használó, vagyis az önkormányzatok állami segítséggel visszabérlik azt. A futamidő lejártával állami kézbe kerül az épület.