Szombat hajnalban kis híján egy 16 éves lány életébe került, hogy egy tanárnő nem tudta kezelni a helyzetet, és ahelyett, hogy elbeszélgetett volna vele, leszúrta őt. A lány péntekről szombatra virradó éjszaka kereste fel saját lakásán a 34 éves angol tanárt, hogy beszéljen vele. A lány az ablakon kopogtatva, dörömbölve akart bejutni a tanárnőhöz, aki nem akarta beengedni, majd kihívta a rendőrséget.

Mire a járőrök kiértek, a lány eltűnt, mivel hallotta a segélyhívást. A rendőrök távozása után rövid idővel azonban visszatért, és tovább folytatta a dörömbölést.
Amikor a nő kinyitotta az ablakot, és ismételten távozásra kérte a lányt, látta, hogy a diák felkapaszkodott a konyhaablak rácsára. Ekkor felvett egy konyhakést, amivel többször kiszúrt az ablakon keresztül. Az egyik szúrás eltalálta a lány mellkasát, aki életveszélyesen megsérült.

A mentők a lányt a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak rajta végre.
A rendőrök a nőt előállították, és életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. K. Alexandra szabadlábon védekezik, vasárnap már az egyik magyar közösségi portálra is bejelentkezett.

A nő 10 éve tanít a dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában angolt, emellett vezeti az ottani diákszínpadot is. A nő elvált, egyedül neveli kisfiát.

Szerelemféltés?

A Dunaújvárosi Hírlap úgy tudja, a szurkálás hátterében szerelemféltés áll, a tanárnő és a lány tavaly még bizalmas, gyengéd kapcsolatot ápolt. A diáklány állítólag azért ment a Szórád Márton úti lakáshoz, hogy rendezze kapcsolatukat. A lap szerint a vérző lány hiába kérte, hogy a tanárnő telefonáljon segítségért. A mentőket egyik tanítványa értesítette, aki a hajnali órán a tanárnő lakásán tartózkodott.

A rendőrségtől megtudtuk: a tanár egy nőismerőse társaságában volt a lakásban, és vele akart beszélni a 16 éves lány. Ez az ismerős értesítette a mentőket a szúrt sérülésről. Azt a rendőrség nem tudta megmondani, hogy a lakásban tartózkodó fiatal nő diák volt-e, a jelen adatok alapján úgy tudják, hogy nem a tanárnő diákja volt.

„Az ügy valamennyi részlete nem ismert még, így a szerelemféltés-teóriát sem tudom megerősíteni. A rendőrség célja valamennyi körülmény feltárása. Nyilván a feltárt körülmények közül is azt kell figyelembe venni, amelyek szorosan összefüggnek a cselekménnyel és a büntetőeljárás szempontjából relevánsak. Az eljárás szempontjából ‘nem fontosnak’ minősített adatok közül, amennyiben azok az egyén egészségügyi állapota, felekezeti hovatartozása, szexuális identitása, stb. tárgykörébe tartoznak amúgy is különleges adat, ezeket az eljáró szervek bizalmasan kezelik” – tette hozzá R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 A leszbikus vonalat hivatalosan senki nem erősítette meg, K. Alexandra magánéletéről – aki magát egy közösségi portálon férfinak aposztrofálja – röviden csak annyit mondtak, hogy az „zűrös” volt-írja a stop.hu