A Zempléni Fesztivál idén augusztusban tizenkilencedik alkalommal várja a művészetek kedvelőit . Az 1992-ben Zempléni Művészeti Napok néven útjára indult programsorozat évről évre kiemelkedő színvonalú kulturális eseményekkel, igényes műsorokkal várja a közönséget a csodálatos zempléni helyszíneken.

Szerencs Város Önkormányzata a kezdetektől támogatója és egyik házigazdája a nívós művészeti rendezvénynek.

 

Szerencsi programok:

 

Augusztus 8-án, vasárnap 17 órától a méltán népszerű BENKÓ DIXIELAND BAND ad koncertet a Rákóczi-vár udvarán (rossz idő esetén a színházteremben).

Belépő: 1500 Ft, akciós jegyár: 1200 Ft (diák és nyugdíjas)

 

A magyar könnyűzene legnagyobb sikersorozatát mondhatja magáénak az 1957-ben alakult Benkó Dixieland Band. Számos kitüntetés, 84 lemez, turnék sora Európában, Amerikában, Távol-Keleten. Mára klasszicizálódtak, a zenekritikusok szerint hungaricum lettek, ők hazánk és a new orleansi jazz utazó nagykövetei.

Augusztus 15-én, vasárnap este 8 órától a Munkás Szent József római katolikus templom ad otthont a NAGYVÁRADI FILHARMÓNIA ÉNEKKARA koncertjének.

A belépés díjtalan.

 

A kórus erdélyi, román és magyar szerzők egyházi műveiből állította össze műsorát.

 

Augusztus 21-én, szombaton 15 órától a gyerekeket várja egy érdekes és izgalmas zenei utazásra a PENTART FÚVÓSÖTÖS Zenés mese – mesés zene című műsora a Rákóczi-vár udvarán (rossz idő esetén a színházteremben).

A belépés díjtalan.

 

Műsor:
Sz. Prokofjev: Péter és a farkas
L. Berio: Opus Number ZOO
Farkas Ferenc: Gyümölcskosár
Dalciklus Weöres Sándor verseire

A PentArt Fúvósötös zeneakadémiai hallgatókból alakult, tagjai azóta neves zenekarok művészei, de a kamarazenélést a mai napig folytatják. Repertoárjukon különleges szerepet kapnak a gyereknek szóló programok, a zenei nevelés. Ezen a délutánon egy mesés, zenei csokorral kedveskednek a közönségnek, s közben a különféle hangszerek sokszínűségét is bemutatják.

 

 

A fesztivál teljes programja megtalálható a www.zemplenfestival.hu honlapon.

 

Főtámogató: Antenna Hungária Zrt.

Szervező: Interkultur Hungária Közhasznú Nonprofit Kft.