Lezuhant egy utasszállító repülőgép hétfőn Szibéria északi részén, Igarka város repülőterénél leszállás közben – írja a BBC. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint a gép fedélzetén tizenöt ember volt. Irina Andrianova, a tárca szóvivője elmondta, hogy egy Antonov 24-es típusú repülőgépről van szó, amely Krasznojarszkiból tartott Igorkába, amikor lezuhant a kifutópályától 700 méterre. A BBC szerint egyelőre nem tudni, melyik légitársasághoz tartozott a gép.

A fedélzeten tartózkodókról ellentmondásos hírek érkeznek. A minisztérium először azt közölte, hogy mind a tizenöt ember életét vesztette, de később már azt mondták: lehetnek túlélők.

A Russia Today (RT) nevű angol nyelvű orosz csatorna internetes oldalán közölt legfrissebb információk szerint négy fő legénység és tizenegy utas – köztük egy gyerek – volt a fedélzeten. Az RT azt írja: a legújabb jelentések szerint tizenegy ember vesztette életét a szerencsétlenségben, a négy túlélőt kórházba szállították, egyikük állapota súlyos.

Az RT szerint a balesetet a rossz időjárás okozhatta