Csöppnyi kiskutyákat dobtak utcára

elötte,148 és a megtalálás után

Szombat délután az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembereit a helyi Vadaspark portása hívta utcára dobált, magatehetetlen, pár hetes kutyákhoz. A kis szőrmókokat valaki egy dobozba (élelem és folyadék nélkül) dobta ki, ha az állatvédők nem érkeznek időben

, az állatok ott pusztultak volna.

Az Orpheus Ebrendészete a szegedi vadaspark kérésére a helyszínre sietett, a kidobált állatokat összeszedte, és még a nagy vihar érkezése előtt védelem alá helyezte. Az állatok enni kaptak, féregtelenítve, parazitáktól mentesítve egészségügyi karanténba kerültek.

Mivel az állatokat valaki dobozba tette ki az utcára, az esetlegesen rendelkezésre álló újlenyomatokat, egyéb nyomokat gondosan vigyázva lettek az állatok kimentve. Az állatmentő szakember a helyszínen a bűncselekmény észlelése után állampolgári kötelességének érezte, hogy a 107-es rendőrségi számot tárcsázta, és rendőrt kért a helyszínre. A hatóság emberei a helyszínre értek, akik közölték, hogy a bűncselekménnyel nem foglalkoznak, mert „úgysem lesz meg a tettes”. Állatokat kitenni, elhagyni a 2004. évi X. törvény szerint bűncselekmény, amiért akár háromévnyi börtön is kapható. Minek a törvény, ha még a hatóságot sem érdekli? A rendőrségi közöny (amely nem csak az állatokkal szembeni bűncselekményekkor érzékelhető) nagyon aggasztó, és félelmet kelt.

Gazdit keresünk!
Számos esetben útszélén, kertekbe bedobálva, utcán magára hagyva találnak az állatvédők kutyákat / cicákat. Az életképes egyedek számára szerető gazdikat keresünk! Örökbe fogadható állatokról a www.ebrendeszet.zug.hu webcímen fotók meg is tekinthetők, a 06/20/360-98-46-os számon további információk is kérhetők.