Felelősséget kell vállalni a határon túli magyarokért

A magyar külpolitikának meghatározója a nemzetpolitika, a határon túli magyarokért felelőséget kell vállalniuk a fiataloknak és az idősebbeknek is – hangoztatta Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára szombaton Miskolcon, a fiatal kereszténydemokraták rendezvényén.

A hétvégén száznál is több fiatal kereszténydemokrata táborozik Miskolcon, többen a határon túlról jöttek. A résztvevők számára előadást tartott a párt szerepéről Harrach Péter, a KDNP elnöke.

Rétvári Bence köszöntőjében kiemelte azt a politikai esélyt, hogy a kormányban végre van egy olyan párt, amely a keresztény értékeket képviseli. Nagyon fontosnak nevezte a keresztény összetartozást, megfogalmazása szerint az úgynevezett trianoni törvény ezért is született meg. Emlékeztetett: a Magyar Közlönyben eddig példa nélküli módon több nyelven – így román, szlovák, angol, német és francia nyelven – megjelent a trianoni emléktörvény, és fontos, hogy „látszódjék mindenki számára”, hogy a jövőt a szomszédokkal történő békés együttélésben képzeli el a kormány, határozott magyar érdekképviselet mellett.

Rétvári Bence tájékoztatása szerint a fiatal kereszténydemokraták gyűjtenek a borsodi árvízkárosultak javára.